אירועים פרטיים הם לרוב אירועים קטנים, הנערכים במקום אינטימי דוגמת מסעדה המארחת אירועים, לציון נקודות דרך חשובות ואירועים בעלי משמעות בחיים.
בין סוגי האירועים הפרטיים במסעדה הם אירועי ימי הולדת, מסיבות חינה, מסיבות רווקים ורווקות (כמובן בנפרד), בר ובת מצוות, ברית מילה ובריתה, חתונות הכסף והזהב ולעתים אף אירועי הוקרה וציון להישגים יוצאי דופן (קידום מהותי בעבודה, הנפקת חברה, הוצאת ספר, סיום לימודים). בישראל נוטים אנשים לחגוג סיטואציות משמחות רבות, ומבקשים לעשות זאת בליווי בני משפחה וחברים.
אירוע פרטי במסעדה הוא אירוע אינטימי, שמאפשר לחוגגים לבלות ולהקדיש תשומת לב לאורחים, מתאפיין בהיכרות אישית עם כלל האורחים, ומפנק במיוחד ברמת האירוח.
תכנון התפריט לאירוע פרטי מצריך תשומת לב וחשיבה לפרטי פרטים, לדיוק, התאמה ובניית חוויה קולינרית לאורחים.
7 טיפים לתכנון תפריט באירוע פרטי במסעדה
גיוון – בשונה מביקור במסעדה בה האורחים בוחרים באופן חופשי מן התפריט, באירועים פרטיים התפריט נקבע מראש והמנות מוגשות לאורחים. חשוב לבחור במגוון רחב של מנות, המשלבות מספר סגנונות, במטרה לקלוע לטעמם של כלל האורחים.
אופן ההגשה – ישנם מספר תצורות הגשה של מזון באירועים, החל ממלצרים רצים העוברים בין האורחים על מגשי התקרובת, מזנון להגשה עצמית, הגשה למרכז השולחן או הדשה של מנות אישיות. באירועים במסעדה עיקר האירוע מתרחש בישיבה בשולחנות, ועל כן צורת ההגשה המותאמת ביותר היא הגשה לשולחן. האורח אינו נאלץ להסתובב ולערום בעצמו מזון, המנות מוגשות בצורה אלגנטית ונקיה לשולחן, וניתן לשלב בין מנות בהגשה מרכזית למנות בהגשה אישית.
בחירת המנות – בחירת המנות צריכה להיות מתוכננת ולכלול שילוב בין מנות דג, בשר ועוף, תוספות ופחמימות וסלטים, לצד מטבלים ולחם טרי. חשוב לבחור במנות דגל בשריות ועשירות, אשר אהובות על מרבית האוכלוסייה, אולם גם לאפשר חלופות, לרבות מנות צמחוניות, גם במסעדה המזוהה באופן מובהק עם בשר.
ילדים – באירועים משפחתיים נוכחים ילדים, ובאירועי בר ובת מצווה אף יותר. למרות ההשקעה והחשיבה על מנות בשר משובחות והבטחה קולינרית גדולה, ילדים לעד יעדיפו את השניצל, ההמבורגר והצ'יפס בצד, וחשוב לספק להם את אלה. ניתן להגדיר מספר מנות ילדים לבחירה וניתן אף לסדר שולחנות המיועדים מראש לילדים ואליהם יוזרמו הקטשופ והמטעמים האחרים.
מנות אתניות – מדינת ישראל היא מדינה של קיבוץ גלויות, המאגדת לאורך למעלה משבעים שנים עולים מכל רחבי העולם. קיבוץ גלויות זה ניכר גם בטעמים הרבים ובמטבחים המעורבים השולטים בה, כאשר באירועים מומלץ לשלב מכל סוגי המטבחים והטעמים, החל מסלטים מתקתקים, מתבלים חריפים וטעמים מקומיים.
אלכוהול – יין ישמח לבב אנוש, ועל מנת שלא לקום למחרת היום עם כאב ראש רצוי שיהיה זה יין איכותי, בירה קרה מחבית ואפשרות להשיק כוסיות לחיים שוב ושוב, עם יין מעולה שמשתלב עם האוכל המצוין.
קינוחים – כל ארוחה דשנה חשוב לקנח במשהו מתוק, שיותיר חותמת על הארוחה והאירוע כולו. מומלץ לשלב בין קינוחים פירותיים וקלילים לקינוחי שוקולד עשירים, וגם בתחום זה להקפיד על מגוון, נראות וטעמים עשירים.
מסעדת פרה גדרה מארחת אירועים פרטיים ואירועי בוטיק, ומלווה את החוגגים החל משלב תכנון התפריט, ובכל פרט ופרט באירוע כולו, ויוצרת אירועים חווייתיים, מרגשים ובלתי נשכחים.