אם אתם מתכננים ערב סטייקים ובשרים, תעשו את זה כמו שצריך: קבלו מהמומחים 5 טיפים מנצחים להכנת הסטייק המושלם.
בין אם אתם מארחים ארוחה משפחתית בשרית, ערב רומנטי על טהרת הסטייקים או סתם מזמינים חברים – כשזה מגיע לנתחים איכותיים, אין מצב שהבשר יצא פחות ממדהים. המדריך המקוצר שלפניכם, יעזור לכם ולסטייק שלכם לקצור שבחים. מתחילים!
טיפ ראשון: מתי אלמד לבחור נכון
גם אם אתם מומחים לבשר ולצלייה, עדיין צריך לדעת לבחור את הנתח הנכון והמתאים ולזהות בשר איכותי. הצעד הראשון לעבר התוצאה המושלמת הוא בחירה נכונה של אטליז. לכו על סמך המלצות, שאלו את השאלות הנכונות, וודאו שהבשר טרי ולא עבר הקפאה.
בחרו בנתח בשר שעבר יישון, הוא אמנם יקר יותר, אבל ההבדל בטעמים ובמרקמים הוא משמעותית יותר מוצלח. איך תדעו שהבשר אכן מיושן? לחצו עם האצבע על הנתח, אם השקע קופץ מיד החוצה, סימן שהנתח לא עבר תהליך יישון. מנגד אם הטביעה נשארת שניות ארוכות סימן שבחרתם בנתח שייושן כראוי.
טיפ שני: לא לפחד משומן ומעצם
נתחיל עם העובדה שהשומן עצמו פשוט טעים והצורה שבה הוא נמס בפה זו חוויה קולינרית בפני עצמה. נמשיך עם טיפ מנצח שרלוונטי לכל נתח, נוכחות העצם ונוכחות השומן מסביב לבשר וגם בתוכו משפיעים לטובה על טעם הבשר. אל תפחדו לבחור בנתחים שומניים ואם הלכתם על נתח עם עצם אז בכלל בחרתם מדהים.
טיפ שלישי: הגודל כן קובע
אל תבחרו בנתחים דקים שנוטים להתייבש מהר, ככל שהנתח יהיה עבה יותר כך הבשר יישאר עסיסי יותר. הכינו את הסטייק בשלמותו ואם יש צורך לחתוך אותו, עשו זאת לאחר הצלייה.
בהמשך לטיפ הראשון במידה ובחרתם באטליז מוצלח עם קצב מומחה, אל תהססו להתייעץ אתו בבחירת הנתח והעובי המתאים לו.
טיפ רביעי: הבשר גונב את כל ההצגה
אנחנו יודעים שיש כאלו שקשה להם, אבל תתאפקו עם התבלינים. סטייק טוב הוא פשוט סטייק טוב, בלי התחכמויות, במקרה הזה הסולידיות מנצחת. נגיעה של מלח ופלפל מספיקה וגם לא הכרחית. מלבד העובדה שתיבול מיותר ואינו הכרחי, הוא גם מייבש את הסטייק מנוזלים ומוריד מהעסיסיות שלו. אם בחרתם להמליח את הסטייק, עשו זאת לאחר הצריבה הראשונית ולאחר שהבשר נסגר ומקבל צבע חום קל, כך שהמלח לא ייבש אותו מנוזלים.
טיפ חמישי: תנו לסטייק להיות מסמר הערב
סטייקים משביעים וטעימים בפני עצמם, הם לא מצריכים יותר מדי מסביב.
המלצת הגשה: תפוחי אדמה או בטטה צלויה מתובלים בעדינות, סלט ירוקים מרענן שיקליל את הארוחה, צ'ימיצ'ורי חמצמץ ויין טוב או בירה קרה.