073-7814402

מספר מקשר הסבר

דנבר קאט – נתח הסטייק שאתם חייבים להכיר לארוחה הבאה

אם ברצונכם ללמוד עוד אודות הנתח הפופולרי דנבר קאט הגעתם אל המקום הנכון

הרכות, הטעם העשיר וההכנה הקלה הם אלו שהופכים את נתחי הדנבר קאט לאפשרות נוחה גם עבור צלייה ביתית ובישול על הגריל. במדריך זה תלמדו מה זה בעצם הנתח 'דנבר סטייק' (קאט) ומדוע הפך לפופולארי וכיצד מכינים את נתח הבשר הזה בצורה הנכונה כדי למצות את כל הטעמים + שיטות חיתוך נכונות + מתכונים. הנה המדריך המלא.

דנבר קאט על האש

דנבר סטייק, או במקור דנבר קאט, הפך בשנים האחרונות לאחד הנתחים הפופולאריים ביותר בארץ ובמדינות נוספות בעולם. אם עד היום היינו רגילים לשמוע רק על נתחי פילה, סינטה וכמובן אנטריקוט, הרי שעכשיו יש גם את הדנבר שבו טעמי הבשר חזקים יותר. בפועל, הסיבה לכך היא שמדובר על נתח שמגיע מחלק של הפרה שנמצא תחת פעילות ומאמץ ולכן הוא מעט קשה יותר.

ככל שהגוף עובד יותר קשה, כך הסיבים נעשים קשוחים ושריריים. עבור חובבי הבשר, המשמעות היא טעמי בשר חזקים יותר. ספציפית בנתחי דנבר סטייק, יש לציין שהטעם העשיר והאופי המיוחד לא באים על חשבון רכות יוצאת דופן. כמו כן, אי אפשר להסביר את הפופולאריות העולה של נתח זה מבלי להזכיר את קלות ההכנה שלו במטבח הביתי – בין אם באמצעות צלייה על המנגל או בישול על הגריל.

תוכן עניינים

מה זה דנבר קאט? מהיכן נתח זה מגיע?

דנבר קאט (דנבר סטייק) הוא נתח המגיע מאזור הכתף של הפרה ומגיע בעיקר מהכתף הפנימית. דנבר קאט מאופיין כנתח רזה עם טעם בקר חזק בגלל ההפעלה התמידית של הכתף. הכתף של הפרה נמצאת כל הזמן בפעולה כאשר הפרה הולכת, רצה או קופצת ואין כמעט תנועה שאותה היא יכולה לבצע מבלי להזיז את שרירי הכתף. ניתן להשתמש בנתח זה בכל מנה שדורשת מנת סטייק והוא בדרך כלל צלוי בתנור, צלוי בגריל עד למידת העשייה הרצויה.

דנבר סטייק הוא נתח שיש בו רמת שיוש גבוהה והוא מתאים גם לקרניבורים מנוסים וגם למי שרק מגלים את עולם הבשר.
אצל הפרה, דנבר קאט משמש כסוג של שריר תומך והמחיר שלו נוח משמעותית לעומת האלטרנטיבות. אז אם רוצים להשיג נתח בשר אמיתי עם אופי משלו אבל לא מעוניינים לחרוג מתוך מסגרת התקציב, דנבר סטייק יכול להציע פתרון מושלם.

האמת היא שנתחי דנבר סטייק לא תמיד היו מוכרים לקהל הרחב. רק בשנת 2000 נוסדה תכנית שמטרתה למצוא נתחי בשר בקר חדשים לנתחים הרגילים. אז גם זוהה נתח הדנבר ורמת השיוש הגבוהה יחד עם החיתוך הדק הפכו אותו לפתרון אידיאלי במסעדות ועכשיו גם אצל אנשים פרטיים שאוהבים להשקיע בצלחת שלהם.

מצד שני, חשוב לזכור שכמו כל נתח בשר שמכבד את עצמו – גם ההכנה של דנבר סטייק חייבת להביא בחשבון את המאפיינים והתכונות הייחודיות לו.

רק באופן הזה ניתן למצות את הטעמים של סטייק זה ולהפיק ממנו את המקסימום.

קרדיט לתמונה מ-FoodFireFriends.com

חיתוך, צלייה ותיבול של דנבר קאט

יש כמה שלבים שעליהם כדאי להקפיד על מנת לבצע נכון הכנה של דנבר קאט. הנה השלבים המרכזיים ומה שמומלץ לבצע בכל אחד מהם:

חיתוך דנבר קאט

מאוד חשוב לוודא שקונים נתח של דנבר סטייק שחתוך דק. חיתוך דק מאפיין את נתח הבשר הזה והוא גם רלוונטי לשיטת ההכנה, כי בזכותו ניתן לבשל בשיטות הצלייה השונות: החל משימוש במחבת ברזל יצוק ועד מנגל. לשם השוואה, דנבר סטייק לא מתאים עבור שיטות בישול ארוכות ולכן לא כדאי להכניס אותו לתנור. מבחינת חיתוך, התפקיד של הקצב למשל הוא להפריד את החלק הקדמי מהאחורי לפני שהוא פורס את הגוש לסטייקים.

צלייה

במידה ובוחרים לצלות דנבר סטייק, צריך להשרות קודם את הבשר ואז להשתמש באש בינונית גבוהה. בדרך כלל צלייה על הכיריים במשך 2-3 דקות יביאו את הנתח לדרגת עשייה של מדיום רייר ועוד כמה דקות יגיעו איתו למדיום וול או אפילו וול דאן. עם זאת, לא כדאי לצלות דנבר סטייק למשך יותר מ-5 או מקסימום 7 דקות.

תיבול

דנבר קאט לא צריך יותר מפלפל גרוס ומלח גס על מנת להפוך לנתח הבשר האהוב החדש עליכם. השקיעו גם בפלפל וגם במלח היות ואלו התבלינים היחידים שכדאי לכם להשתמש בהם ופזרו אותם בצורה אחידה על כל צד של הנתח. במידה ואתם חולקים את המנה או מכינים מספר נתחי דנבר סטייק לכל המשפחה, תוכלו להגיש אותם יחד עם התבלינים ולתת לכל חבר או בן משפחה לחזק את הטעמים החשובים לו.

כמו כן, יש רבים שמגישים דנבר סטייק עם תוספת קלאסית כגון פירה, צ'יפס, סלט קטן או אורז. גם פה, המטרה היא להחמיא לנתח עם תוספת סולידית אבל משביעה שתתמוך בו.

טעמו של הסטייק

לנתחי דנבר סטייק יש טעם חזק ועוצמתי. הוא משויש מאוד, יש לו טעם עשיר בגוונים והוא מאוד בשרי. דנבר סטייק פחות מתאים למשל לילדים, אבל הוא כן דורג בתור נתח הבקר הרביעי הרך ביותר. המשמעות היא שהמרקם של דנבר סטייק מאוד עסיסי, כל עוד מכינים אותו כראוי וכמובן משיגים אותו מקצב מקצועי.

מתכונים מומלצים שמתאימים לדנבר קאט

דנבר סטייק הוא כאמור נתח חדש יחסית. עם זאת, רשימת המתכונים עבורו הולכת ומתארכת. כך למשל המתכון הקלאסי עבור קרניבורים מושבעים הוא של דנבר סטייק במחבת חמה או על במנגל, לפי מידת העשייה המתאימה לכם.

אפשרות אחרת היא לשלב דנבר סטייק מעל רוטב גורגונזולה או להגיש אותו עם חמאת עשבים. במידה ואתם שומרי כשרות, הסוד יהיה לשדך דנבר סטייק במכון עם טאקו או להשרות אותו במרינדה של שום וסויה. בנוסף, תמיד ניתן להסתפק במתכון של דנבר סטייק צרוב בחמאה במקום במחבת פסים או בשמן זית.

איפה אפשר למצוא דנבר קאט?

קצב מיומן הוא בעל המקצוע היחיד שאליו כדאי לפנות על מנת להשיג דנבר סטייק. הסיבה לכך קשורה לאופן שבו בנויים סיבי השריר בחלק הקדמי של הפרה, שפועלים בכיוון שונה לעומת אלו שנמצאים מאחור. האתגר של הקצב הוא לשמור על השיוש של הנתח וכך לאפשר להפיק ממנו את כל היתרונות. עם זאת, ההשקעה בחיפוש אחר דנבר סטייק שווה את המאמץ כי יש לו כמה ערכים תזונתיים מיוחדים. הנה לדוגמא כמה חומרים מזינים מרכזיים לכל 100 גרם של חלק אכיל:

ערכים תזונתיים

  • 170 קלוריות
  • 19.42 גרם חלבון
  • 9.99 גרם שומנים
  • 0.49 גרם פחמימות

אחסון נכון של הנתח

מאוד חשוב לאחסן נכון את הנתח על מנת ליהנות מהיתרונות והערך המוסף שלו. קודם כל, במידה ולא מבשלים או צולים את הסטייל מיד, צריך לזכור שהוא נשמר במקרר רק עד מקסימום 5 ימים. לכן ההמלצה היא במקרים כאלה להקפיא את הסטייק ואפשר לעשות את זה לתקופה של 3 חודשים או אפילו יותר – תלוי במקור וברמת הטריות שלו.


אם רוצים לשמור על טריות מרבית גם אחר כך, עדיף להוציא את הנתח מהאריזה המקורית שמגיעה מהקצב ולעטוף מחדש בשקית שמתאימה למקפיא. במקרים כאלה, המטרה היא להוציא מהשקית כמה שיותר אוויר או להשתמש מלכתחילה בשקיות ואקום מיוחדות. מבחינת הפשרה, המטרה היא להעביר אותם מהמקפיא למקרר או להניח בתוך מים קרים כשהם עדיין בעטיפה. כך או כך, הדגש הוא כאמור על בחירת הנתח הנכון ועל הטריות שלו.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
08-9398220

פרה גדרה

דילוג לתוכן