בעולם הקולינריה קיימים חיבורים מושלמים שהם בגדר חובה. הצימוד המנצח בתחום הבשר הוא יין טוב ומתאים לצד הארוחה העסיסית. כוס מהיין הנכון, תפלרטט עם בלוטות הטעם וטעמי הבשר ותהפוך כל ביס למנצח.
אם אתם מתכננים ארוחת בשרים משובחת ומתלבטים מהו היין הנכון, הנה מדריך מזורז ומבטיח לבחירת היין שישתלב לכם בול עם המנה. צלמו מסך ושמרו: המדריך הבא ישמש אתכם הרבה בבחירה מוצלחת של יינות לכל מנה ולכל ארוחה.
על צבעים ומרקמים
קודם כל בואו נבדיל בין היינות השונים – ליין יש המון רבדים, הם באים לידי ביטוי בצבע, בגוונים, במרקמים, בטעמים קלילים או נועזים, עדינים או כבדים.
החוק הוא פשוט: ככל שהיין כבד יותר, כך הוא מתאים לארוחה כבדה יותר, יין קל יתאים לארוחה קלילה ויין מתובל יתאים למאכלים מתובלים ומפולפלים.
ארוחה של נתחי בשר איכותיים נחשבת לארוחה כבדה (במובן הטוב, כן?) ולכן לצידה מומלץ להתאים יין כבד בטעמיו. את היינות הכבדים תוכלו למצוא בדרך כלל במדף היינות האדומים, חפשו יין פחות פירותי ויותר עמוק, אחד שעבר יישון ארוך בחבית יהיה מעולה.
אם אתם מחפשים משקה שיתקשר טוב דווקא עם מנות קלילות יותר לדוגמת קרפצ'יו, ממרח כבד ומנות שמאפיינות בדרך כלל את מנות הפתיחה, בחרו ביין לבן או רוזה.
היין האדום המושלם לבשר שלכם
יינות אדומים נעים גם הם במנעד צבע ועומק רחב – מהפירותיים והקלילים למתובלים והכבדים.
קצת על זני הענבים השונים ועל אופי הטעמים שלהם: קברנה סוביניון מאופיין בטעמים עזים ובגוף מלא, ענבי שיראז מזכירים בעזותם את ענבי הקברנה. מרלו מאופיין בשילוב טעמים נועזים ורכים, פטיט סירה הוא זן ענבים עם צבעים נועזים אך טעמים רכים נוחים וקלילים יחסית. ישנם עוד זנים רבים אך אלו הנפוצים והמוכרים ביותר.
המלצתנו לצד סטייק טוב – קברנה סוביניון או מרלו.
זכרו את הכלל – התאימו את אופי היין לאופי הארוח
טפלו ביין שלכם כמו שצריך
בדיוק כמו שבשר טוב דורש טיפול נכון כך גם היין שלכם – הגישו אותו כשהוא בטמפרטורה הנכונה והמומלצת, לרוב כ-17 מעלות כשמדובר ביינות אדומים. מעבר לקירור קל של היין, תנו ליין לנשום ולעמוד באוויר הפתוח מעט, האוויר מחמצן ופותח את טעמי היין, משנה את אופיו ומביא אותו למרקמי הטעם המקוריים הרצויים.